Letternieuws
Kalligrafie - Grafiek - Literatuur


Uw jaarlijks bijdrage: € 15 / steun: € 25 storten op
KBC-Bank 402-4058151-56 IBAN: BE20 4024 0581 5156 BIC: KREDBEBB
U ontvangt een nieuwsbrief, uitnodigingen voor tentoonstellingen en belangrijke evenementen.

De beslissing om ons vanaf 1 januari 2021 uitsluitend te richten op de verwerking en bestemming van ons uitgebreid archief werd gedwarsboomd door het Coronavirus. Een aantal projecten moesten we verschuiven naar 2021. De data zijn reeds vastgelegd en hopelijk kunnen we u hierover later meer berichten.

Christine Sarlet, de laureaat van de Grote Prijs Kalligrafie kon niet genieten van een feestelijke bijeenkomst met toespraken en receptie. De uitnodigingen waren verstuurd en ook de catalogus was reeds gedrukt. Dank zij de goede zorgen van Kristine Behets en haar team kan de tentoonstelling toch plaatsvinden met Corona-beperkingen. We hopen dat u deze zomer zeker een uitstap maakt naar Westerlo om de geselecteerde werken te bewonderen.

U begrijpt dat het annuleren van de geplande activiteiten een aanslag op ons budget was. Daarom vragen we u om alsnog uw bijdrage 2020 te sorten op BE20 4024 0581 5156 van Kalligrafia vzw (€ 15 / steun € 25) Een aantal trouwe leden deden dit reeds spontaan waarvoor dank!

P.S. Het Tijdschrift The Edge bracht in zijn recent nummer een uitgebreid geïllustreerd interview met An Vanhentenrijk laureaat Westerlo 2018Bij de jurering van de ingezonden kalligrafiewerken voor de Internationale Grote Prijs Kalligrafie 2020, georganiseerd door Cultuurraad Westerlo en Kalligrafia, Christine Sarlet tot laureaat van deze wedstrijd verkozen met het "Huis".

Speciale omstandigheden met deze Corona-tijd zorgden ervoor dat er helaas geen officiƫle vernissage met uitreiking en huldiging met receptie kon plaatsvinden.

De geselecteerde werken zullen tentoongesteld worden in het gemeentehuis van 22 juli tot 13 september 2020. We hopen dat tegen die tijd, of in die periode, het mogelijk zal zijn dat liefhebbers van kalligrafie de werken mogen bewonderen. Voor de openingsuren verwijzen wij naar onze website omdat we zo de actuele situatie kunnen bijsturen.

Met de geselecteerde werken werd een catalogus samengesteld en deze is verkrijgbaar bij het onthaal van de gemeente Westerlo of via een berichtje cultuur@westerlo.be

tegen betaling van 20 euro (BE44 4176 0884 7145 op naam van Cultuurraad Westerlo en met vermelding van 'Catalogus + naam').
KALLIGRAFIA vzw Vlaamse Vereniging ter bevordering van de kalligrafie